saguaro library

_L7C6999.jpg
_L7C7088.jpg
_L7C7033.jpg
_L7C7019.jpg
_L7C7022 revised.jpg
_L7C7057.jpg
_L7C7135.jpg
_L7C7111.jpg

CLIENT:            City of Phoenix

 

DURATION:      December 2007 - June 2008

 

SIZE:                 10,800 SF

 

COST:                1.4 M

 

SCOPE:              The Libary addition and remodel's main focus was to strategically add new elements that highlighted the existing design. Strategies included designing a new suspension ceiling that concealed 60% of the ceiling with openings to the existing concrete that were painted in bold colors, reframing what library patrons had seen for many decades. On the exterior the redesign exaggerated the existing aggregate concrete panel with 6-8" river rocks suspended entry canopy, highlighting the texture of the building.